Nåttarö – med sandstränder och snorkelled

Nåttarö med snorkelled

Nåttarö är en ö för sol, bad och snorkling men det är även möjligt att hyra kajak eller cykel alternativt ta sig fram på ön till fots. Du hittar orörd natur, en grotta och underbara sandstränder att avsluta din promenad vid. Det bjuds garanterat på naturskön och delvis äventyrlig vandring. Hela ön är skyddat naturreservat där du kan hitta ovanliga växter samt med ett fågelskyddsområde.

Ön är främst känd för sandstranden Stora sand. En barnvänlig, långsträckt strand, långgrunt vatten med sandbotten. För dig som vill ha alternativ finns bland annat även Skarsand som också den är en mycket fin strand. Stränderna är ett måste att besöka om du gillar sol och bad. Planera gärna in ett besök när du ska ge dig ut på sommarens utflykter i Stockholms skärgård.

Om du önskar övernatta finns det dels stugor att hyra men även ett vandrarhem. Såklart är det även möjligt att tälta för dig som föredrar det. Nåttarö krog är väl värt ett besök, med fantastiskt läge och mat.

Utanför ön finns det en snorkelled som är markerad med gula bojar i vattnet. Detta ger en garanterat unik och rolig upplevelse för hela familjen en solig dag.

Alla öar i skärgården är unika på sitt sätt och de ger samtliga fantastiska upplevelser. Om du bara ska göra en enda utflykt i sommar, åk på en båtresa i Stockholm skärgård. Det ger en garanterat unik och storslagen upplevelse.

Nåttarö ligger en bit söderut i skärgården, om du åker med taxibåt från till exempel Saltsjöbaden så tar det ca 60 minuter.

Avståndet är ca 30 sjömil eller 56 km