Sandhamn -bad, konferenser och nöjesliv

Sandhamn, litet hus

Sandhamn är ett populärt resmål i Stockholms skärgård. Hit kommer både företag för konferenser året om men även midsommarfirare och seglare.

Ön är en riktig skärgårdsidyll dit du kan åka året runt, även om den kanske gör sig bäst på sommaren. Det beror lite på vad du vill göra.

För den badsugne finns det tre sandstränder att välja på, men även klippor. Det ges mycket utrymme att koppla av och njuta av vackra sommardagar. Vill du bo lite finare så finns seglarhotellet som har restaurang, spa, gym, pool och så vidare.

På ön finns det en större skog, för dig som är intresserad av orörd natur och promenader i skogen. Det är en vacker och trevlig upplevelse att vandra runt bland tallar och mjuk mossa. En annan trevlig naturupplevelse är att hyr kajak och ta sig fram på egen hand bland kobbar och skär.

I övrigt kan du bland annat:

  • Spela tennis
  • Hyra cykel
  • Fiska

Boende finns både på seglarhotellet men på ön finns även Sand hotell och Sandhamns värdshus.

Sandhamn lever upp på sommaren, framförallt över midsommar, men om du föredrar lite mer lugn och ro finns det som sagt möjlighet att ta sig hit även under lågsäsong. Det är många som tar sig med båt till Sandhamn men ön har plats för alla.

Sandhamn, precis som Möja ligger en bit ut i skärgården och om du åker med taxibåt från till exempel Svinninge Marina där vi oftast utgår ifrån så tar det ca 40-50 minuter.

Avståndet är ca 22 sjömil eller 26 km